Wednesday 11 February 2009

Buy me with a coffee

Miroase a cafea proaspat facuta, tare si amaruie; miroase a pui de vise iesiti din gaoace…

Mi-as dori sa primesc margarete; nu ca sa le schilodesc in jocuri copilaresti cu “ma iubeste?!, nu ma iubeste?!”, ci ca sa-mi aminteasca savoarea inocentei si a sperantei. Un buchet mare de margarete, un buchet de vise entuziasmate sa iasa la lumina, intocmai ca niste buburuze la soare primavara. Vreau sa miroasa a furtuni de vara si a cantec bland, a mare-nvolburata si a zambet de copil! Tanjesc dupa parfum de lumina tarzie, dupa fosnet de frunze in vant de toamna; vreau mireasma de piele arsa de dragoste si buze-nsangerate, de albe margarete in soare!

As vrea sa nu-mi mai amintesc de cana mare de cafea aburinda de pe masa si sa ma afund si mai mult in reveria ce m-a cuprins… dar mirosul amarui si tare ma trage afara din vise si catre el; ma trage catre aici si acum - noroaie si goliciune mohorata.

Unde e mirosul macilor nescuturati de vanturi si a trestiilor ce se leagana ritmic pe maluri nesfarsite? Dar cel al pasilor de indragostiti pe nisipul umed al noptii?!

Nu! E doar cafeaua mea fierbinte!

















http://ascs.deviantart.com/art/Daisy-99553433

4 comments:

marcel vişa said...

Frumos,poetic spus... E frumos când ne cufundam în vise. E o lume unde totul ne este permis iar noi suntem regi,regine,prinţese,prinţi...

Dahlia Wegrzynowski said...

Unde e mirosul macilor? Unde sunt petele sângerii dintre lanuri scăldate de soare? În calea trenului îmbâcsit ce ne ducea la mare... acolo ne depăşeau visele, ne încâlceam părul, cocoţaţi pe ferestrele ruginite de „ai lăviu-uri” şterse de ploi... Acolo!

ramai treaz said...

frumos... pacat ca scrii prea putin pe blog...bafta in continuare

andrei said...

:)